Våre Merker og Størrelsesguide

Hust & Claire

Hust & Claire er et dansk barneklesmerke – grunnlagt i 1984 av Anders Hust. Hust & Claire er laget til barn og for barn. Dette er klær som man kan leke i, kose seg i og pynte seg i. Klærne appelerer gjerne til barna med fine farger og artige mønstre. Alt er produsert under ordentlige forhold med tanke på miljøet.

Vi får to store kolleksjoner i året. På våren dukker den deilige bambusen opp, og på høsten og gjennom vinteren har vi stor fokus på den utrolige gode ullen. Vi har stort utvalg av ull med bambusinnside. Da er man helt sikker på at ullen ikke klør eller stikker. Vi har også gode erfaringer med at barn som sliter med eksem og sart hud, tåler denne type ull.

Se mer her

Hummel

Dansk velertablert designmerke som fyller 100 år i 2023. Gode på kvalitetsklær som passer godt til aktive barn. Klærne er gjerne retroinspirerte, og har ofte fargerik og tøff stil på klærne sine. Vi har stort utvalg av Hummel gjennom hele året. Klærne er som regel normale i størrelsen og vi har utvalg fra nyfødt og opp til 12 år. De produserer i hovedsak bomullstøy, men har også en egen ullkolleksjon på vinterstid.

1.juli 2020 starter Hummel en seks års lang kontrakt med det norske håndball-landslaget.

Se mer her

Levis

Amerikansk klesmerke som har laget dongeri og andre kvalitetsklær i over 150 år. Levis selges over hele verden, 110 land for å være nøyaktig. Dette er et av våre mest populære merker. 

Du har kanskje vokst opp med Levis selv? Vi kan love at Levis ikke er noe mindre populært i dag. Tøffe klær, hvor kvaliteten forsvarer prisen på plagget. 

Overdelene er noe små i størrelsen, men jeansene er mer normale. Levis kommer i doble størrelser fra 6år og oppover, og finnes derfor ikke i str. 7, 9 og 11 år.

Se mer her

Gullkorn Design

Norsk klesmerke til barn, som vokser hurtig og selges i over 100 butikker her i Norge. Klærne er for barn mellom 0 og ti år. To ganger i året lanserer de nye kolleksjoner. Disse er det alltid knyttet stor spenning til. Gullkorn designer etter mottoet "komfortable barn, leker best." De har myke deilige klær, med fin passform. Klærne er stort sett normale i størrelsen, og har en passform som egner seg godt til lek og utfoldelse i alle former.

Se mer her

Little Dutch

Veldig populære treleker og tekstilleker med fine duse farger. Alle lekene matcher hverandre bra når det kommer til farger og har tidløst design. Merket kommer fra Nederland og ble etablert i 2008. Dette er trygge leker med høy kvalitet. Og det finnes vel ikke leker med mer sjarm enn treleker? Ja tenk, treleker er så solide at man faktisk kan la gå i arv. Ikke dumt med tanke på miljøet. Produktene er like fine til lek som til pynt på barnerommet. 

Se mer her

Blafre

Enda et av våre norske designmerker. Blafre produserer matbokser, drikkeflasker, termoser, barnehagesekker mm. og er en liten fargeklatt i butikken vår. Dette er en familiebedrift som startet i 2005 og som selger produkter til hele Norge og til flere land i Europa. Her henger funksjon og varighet sammen med bærekraft, og de ønsker å lage produkter som varer! Da blir det nemlig mindre bruk og kast. Ungene elsker produktene fra Blafre. De har gjerne fine tegninger av dyr og finnes i mange ulike design. Her kan man også få kjøpt f.eks matchende termos og matboks. Dette er fine gaver som passer alle aldre og selges til alt fra dåp, til bursdager til julegaver. Vi har stort utvalg av Blafre gjennom hele året.

Se mer her

Linn Wold

Så gøy med et lokalt innslag i butikken vår! Linn Wold er en kunstner som selger egenproduserte kunstprint her i Elverum! Her finnes plakater både til voksne og barn. Printene passer like fine på barnerommet, som et hvilket som helst rom i huset. Printene hennes er gjerne basert på natur og mennesker og har et drømmende utrykk. Bildene hennes selges i 15 forskjellige land, og er kjempepopulære. 

Se mer her

Huttelihut

Danskene kan design! Og her er enda et av våre danske kvalitetsmerker. Huttelihut lager herlige luer og er spesielt kjent for sine flotte elefantluer med dusker. Rene matrialer og smart design med god passform. Huttelihut har produsert og designet siden 2003 og er en av våre største leverandører når det kommer til vinterluer.

Se mer her

Liewood

Liewood skaper uimotståelige varer for den moderne familien. Igjen, et dansk merke med utmerket kvalitet og skjønne produkter. Her finnes alt fra biteleker, til klær, til leker og servise. Liewood har kjempefine gaver til dåp, barsel, bursdag osv. Produktene er produsert under trygge, kontrollerte, sikre og rettferdige forhold. De holder til i København og holder seg tro til nordisk designtradisjon.

Se mer her

Wheat

Vi skal igjen til Danmark, og denne gangen til et dansk firma som så dagens lys i 2002. Wheat produserer barneklær i naturlige materialer med fokus på økologi og bæredyktighet. De har sterke, skandinaviske designtradisjoner og håndtegnede signaturprints. Sammen med den den høye kvaliteten og komforten er dette med å definere Wheat. Produktene deres selges i mer enn 45 land. Hos oss fokuserer vi mest på yttertøyet fra Wheat, da dette er av en fantastisk kvalitet og har et helt unikt utseende. Klærne er fra normale.

Se mer her

Her finner du vår guide. Kontakt oss gjerne dersom du lurer på noe.

KLÆR:

Alder Størrelse
Prematur 44cm
Nyfødt 50cm
1mnd 56cm
2-4mnd 62cm
4-6mnd 68cm
6-9mnd 74cm
12mnd 80cm
18mnd 86cm
24mnd 92cm
3år 98cm
4år 104cm
5år 110cm
6år 116cm
7år 122cm
8år 128cm
9år 134cm
10år 140cm
11år 146cm
12år 152cm
13år 158cm
14år 164cm


LUER:
Luer måles etter omkretsen på hodet. 
 Alder Størrelse
Prematur 33-35
Nyfødt 0-2mnd 35-39
2-4mnd 41
4-6mnd 43
6-9mnd 45
9-12mnd 47
1-2år 49
2-3år 51
3-5år 53
6-12år 55-57